Friday 16 September 2011

Versace for H&M

Naar jaarlijkse gewoonte stelt  H&M in november een speciale collectie voor in samenwerking met een topontwerper. Vorig jaar ontwierp Alber Elbaz van Lanvin een collectie voor de Zweedse modeketen; eerder wist H&M ook namen als Jimmy Choo, Viktor & Rolf en Karl Lagerfeld te strikken. En ook dit jaar schept de immer langverwachte collaboratie grote verwachtingen: niemand minder dan Donatella Versace zette zich achter haar ontwerptafel om enkele sprekende kledingstukken op papier te toveren.
Mijn nieuwsgierigheid werd voor het eerst geprikkeld toen enkele maanden geleden een video op Youtube verscheen. In de video kregen we alvast één stuk uit de collectie te zien: een zwarte, met studs en metalen sterren afgewerkte , lederen jurk. Daarnaast geeft de zus van de legendarische Gianni Versace ook wat meer uitleg over de samenwerking. Ze ziet de collaboratie als de ultieme manier om een breder publiek aan te spreken; ze wil de grote massa laten zien waarvoor het huis staat en waarvoor het heeft gestaan. De collectie zal dan ook geïnspireerd zijn op enkele iconische stukken uit het verleden. Ze omvat 40 stuks voor dames, 20 stuks voor heren. Verder zal de collectie, die gekenmerkt wordt door leder, extravagante prints en felle kleuren, ook aangevuld worden met een reeks accessoires en items voor binnenhuisinrichting.
Vorig jaar ben ik met een collega-fashionista gaan aanschuiven aan het filiaal in de Nieuwstraat in Brussel en kocht ik er een t-shirt. Ook dit jaar wil ik niet missen (al zal het in Madrid te doen zijn deze keer)! De Versace-stukken hangen vanaf 17 september in geselecteerde winkels in 300 landen.





No comments:

Post a Comment