Saturday 17 September 2011

NYFW: Belgiës bijdrage


Dit jaar was België vrij goed vertegenwoordigd op New York Fashion Week, wat me toch wel een beetje trots stemt. Tim Coppens, Lenny Leleu en Pierre-Antoine Vettorello schitterden de voorbije week, maar toch schat ik de kans klein dat je al van hen gehoord hebt. Alle drie zijn ze afgestudeerd aan de Modeacademie van Antwerpen: je zou ze de poulains van de excentrieke Walter Van Beirendonck kunnen noemen.

Tim Coppens maakte zijn debuut in New York met een edgy street-wearcollectie voor heren. De stuks zijn vervaardigd in Manhatten uit de meest exclusieve materialen. Niet bepaald "kostendrukkend", maar het resultaat mag er dan ook wel wezen. Eyecatcher is ongetwijfeld de varsity jacket waarin de ontwerper stukken tapijt verwerkte (zie foto boven).

Lenny Leleu trok naar Amerika, omdat ze denkt daar een grotere afzetmarkt te vinden voor haar project. Haar collectie Ashes to Lashes bestaat voornamelijk uit onconventionele badmode (zie foto onder rechts). En laat België nu niet meteen de plaats zijn waar strandmode gemakkelijk aan de man gebracht kan worden.

Last but not least is er Pierre-Antoine Vettorello. Na zijn studies in Antwerpen kreeg Vettorello de kans om stage te lopen bij Balenciaga in Parijs. De droom van iedere ontwerper zou je denken, maar deze ambitieuze, recent afgestudeerde designer belandde op de afdeling 'stoffen zoeken' en hij wou meer... Hij verliet Balenciaga, ging terug naar België om een eigen collectie te creëren, die hij afgelopen week mocht showen in NY op de Arise-show (zie foto onder links). De getalenteerde ontwerper inspireerde zijn creaties op één bepaald voorwerp: een haaientand die hij vond op eBay.





No comments:

Post a Comment